Mindig csodáltam az alkotó ember kultúráját, megragadott az antik görögök természetközeli mitológiája ezért választottam kendőimnek  a MOIRA nevet. 

Több évtizede intenzíven foglalkozom a fonalak és textilek megmunkálásával, hasznosításával. Az eddig kikapcsolódásként végzett tevékenység lassan meghatározóvá vált és most láttam annak az idejét, kellő tapasztalatok birtokában, hogy erre  alapozzam vállalkozásomat. 

Közel 30 éve tanultam meg kötni. 

Az évek során folyamatosan fejlesztettem tudásomat a kézimunka világában. Így megtanultam horgolni, szőni és fonni is. A szövéssel kapcsolatos tudásom bővítése céljából 2019 őszén beiratkoztam a Békés Megyei Népművészeti Egyesület államilag elismert, végzettséget adó takács képzésére. 2021 augusztusában sikeres vizsgát tettem. Szakképesítésem: Népi kézműves – Takács szakirány.

Öröm minden alkalom mikor a szövőszékhez ülhetek. Minden egyes sál, kendő elkészítése, a folyamat és a kész alkotás egyben történő megcsodálása boldogsággal tölt el. 

A szövés igazi meditációs tevékenység számomra. Az érzéseimet, gondolataimat jelenítik meg. Ezért nem készül két egyforma sál. Mindegyik más és más. 

Van köztük olyan amit előre megtervezek, de legtöbbször az intuícióim vezetnek.

Előfordul olykor, hogy csak a fonal szépsége önmagában érvényesül. 

Remélem, hogy az általam készített sálak, kendők ugyanakkora boldogságot ad viselőjének, mint amekkora örömöt jelent nekem elkészítésük.

Szeretettel: