Takács vagyok, népi kézműves, vászonszövő.

Végzettségemet a Békés Megyei Népművészeti Egyesület államilag elismert képzésén szereztem meg.

Mestereim: Debreczeni János – Népi Iparművész, a Népművészet Mestere és Fodorné László Mária – Népi Iparművész, a Népművészet Mestere, a Magyar Művészeti Akadémia tagja.

A becenevem Mody. Ezért is lett Mody a személyes márkanevem. 

Gyerekkoromban a nagymamám tanított meg kötni, varrni és hímezni. Később magam tanultam horgolni, majd a fonalak iránti rajongásom elvezetett a szövéshez. Szőtteseimben szándékom megőrizni, felidézni a népi mintakincset oly módon, hogy az a mai modern ember számára befogadható, a hétköznapi élet része legyen.

Hagyományos kézi, nyüstös szövőszéken, népművészeti szövési technikákkal, természetes alapanyagokkal (pamut, len, merino, selyem…) dolgozom. A hétköznapi élet inspirál. Egy forma, egy szín, vagy akár egy gondolat elegendő ahhoz, hogy alkotásra késztessen. 

Mindig az születik, ami én vagyok, elképzeléseim, érzéseim irányítanak. Szövés közben  a kezem alatt a szálak össze-, és elrendeződnek. Van, hogy átalakul, amit elterveztem, de minden elképzelés megvárja a sorát. Így van jól – hogy minden szál megtalálja a maga helyét, formáját.

Kívánom, hogy mindenki ugyanolyan örömöt leljen alkotásaimban, mint amilyen örömöt nekem okoz elkészítésük.

Szeretettel: