A becenevem Mody. Ezért is lett Mody a személyes márkanevem. Kézzel készült termékeim mindegyike egy utazás a szövés és a horgolás csodálatos és színes világába.

Gyerekkoromban a nagymamám tanított meg kötni, varrni és hímezni. Mindez később hosszabb időre feledésbe merült, ám egyszer csak, váratlanul és ellenállhatatlanul rám talált a horgolás. Aztán jött a szövés, ami csodás és magával ragadó – folyamatos tervezgetés, vágyakozás, rácsodálkozás, alkotás.

Az alkotással egyidejűleg, a kezdetektől fogva, folyamatosan bővítem tudásom. Jelenleg a Békés Megyei Népművészeti Egyesület államilag elismert, népi kézműves – takács végzettséget adó képzését végzem.

A hétköznapi élet inspirál. Egy forma, egy szín, vagy akár egy gondolat elegendő ahhoz, hogy alkotásra késztessen. Mikor kezembe veszem a fonalat, érzem, hogy megszólít.

Mindig az születik, ami én vagyok, elképzeléseim, érzéseim irányítanak. Szövés közben van, hogy átalakul, amit elterveztem, de minden elképzelés megvárja a sorát. Így van jól – hogy minden szál megtalálja a maga helyét, formáját.

Kívánom, hogy mindenki ugyanolyan örömöt leljen alkotásaimban, mint amilyen örömöt nekem okoz elkészítésük.

Szeretettel: