“A dolgozó lány” 1882 – Joan Planella Rodrigez

A stílus, kényelem és az elegancia találkozik a kendőinkben. A Blue Birds’ Handwoven a Mody Arte és a Moira World alkotói oldala. Hiszünk az összefogás erejében, miközben megőrizzük az alkotás szabadságát.

Lukács Judit műhelyében találkoztunk. Mindkettőnket egyformán elvarázsolt a szövés világa. Újabb és újabb ötleteink támadtak, ami az együttműködést fogalmazta meg bennünk.

A kézi szövéssel visszakanyarodunk a múlt értékeihez, de egyben a mai ember igényeihez is alakítjuk.

Hiszünk abban, hogy az értékeket megőrizve kell divatos, korszerű termékeket alkotni. Termékeinket a múlt eszközeivel, az örök anyagokból, a jelen emberének készítjük. Természetes alapanyagokkal dolgozunk, jellemzően magyar kézműves fonalakkal. A fonal fajták között megtalálhatók a merinó gyapjú, pamut, len, mullberry, tussah, burett selyem, cashmere, yak, alpaka és teveszőr is.

Fontosnak tartjuk a természeti értékeket, a fenntarthatóságot, ezáltal tartós és minőségi ruhadarabok elkészítését. Saját szövőszékeink Lőrincz féle szövőszékek, vékony pamutszálakból készült felvetéssel. Sálaink egy részét más műhelyekben készítettük. Többek között Lukács Judit, Bicskei Brigitta és Hollósi Zsuzsanna műhelyeiben.

Kendőink között mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő darabot, az egyszerűbb, hétköznapitól az elegánsabb, alkalmi viseletig.