“A dolgozó lány” 1882 – Joan Planella Rodrigez

A stílus, kényelem és az elegancia találkozik a kendőinkben. A Blue Birds’ Handwoven a Mody Arte és a Moira World alkotói oldala. Hiszünk az összefogás erejében, miközben megőrizzük az alkotás szabadságát.

Mindkettőnket egyformán elvarázsolt a szövés világa. Újabb és újabb ötleteink támadtak, ami az együttműködést fogalmazta meg bennünk.

A kézi szövéssel visszakanyarodunk a múlt értékeihez, de egyben a mai ember igényeihez is alakítjuk.

Hiszünk abban, hogy az értékeket megőrizve kell divatos, korszerű termékeket alkotni. Termékeinket a múlt eszközeivel, az örök anyagokból, a jelen emberének készítjük. Természetes alapanyagokkal dolgozunk, jellemzően magyar kézműves fonalakkal. A fonal fajták között megtalálhatók a merinó gyapjú, pamut, len, mullberry, tussah, burett selyem, cashmere, yak, alpaka és teveszőr is.

Fontosnak tartjuk a természeti értékeket, a fenntarthatóságot, ezáltal tartós és minőségi ruhadarabok elkészítését. Saját szövőszékeink Lőrincz féle szövőszékek, vékony pamutszálakból készült felvetéssel. 

Kendőink között mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő darabot, az egyszerűbb, hétköznapitól az elegánsabb, alkalmi viseletig.